سوالات متداول
چگونه از الکترود pH نگهداری کنیم؟
الکترود pH هیچگاه نباید خشک نگهداری شود و زمانی که از آن استفاده نمی شود باید در محلول KCL یا نگهدارنده الکترود نگهداری شود.
میزان شوری به چند روش اندازه گیری می شود؟
اندازه گیری میزان شوری به چند روش انجام می شود:
1- با استفاده از رفرکتومتر ها ( اندازه گیری ظریب شکست)
2- با استفاده از اندازه گیری میزان هدایت الکتریکی
3- استفاده از الکترود های یون انتخابی (ISE)
4- استفاده از روش های تیتراسیون
BOD چیست؟
اکسیژن خواهی بیولوژیکی (BOD)، شاخصی است برای غلظت مواد آلی قابل تجزیه زیستی در نمونه ی آب. از آن می توان به منظور استنتاج کیفیت کلی و درجه آلودگی آب استفاده کرد. BOD سرعت اکسیژن جذب شده توسط میکروارگانیسم ها در نمونه ی آبی را در دمای ثابت و طی مدت زمانی مشخص اندازه گیری می کند. جهت اطمینان از در اختیار داشتن شرایط یکسان، مقدار بسیار کمی از دانه های میکروارگانیسم ها به هر نمونه، اضافه می شود. این دانه توسط رقیق کردن لجن فعال (sludge) در آب دی یونیزه شده تولید می شود. نمونه در دمای 20 درجه سانتی گراد و تاریکی نگه داشته می شود و پس از پنج روز میزان اکسیژن محلول (DO) اندازه گیری می شود. اتلاف اکسیژن محلول (DO) در نمونه، پس از اعمال اصلاحات لازم برای درجه ی رقت، BOD نامیده می شود.
کدورت چیست و چگونه اندازه گیری می شود؟
کدورت یک خاصیت نوری در مواد مایع است که باعث می شود نور پراکنده و جذب شود ، اما عبور نکند.
کدورت میزان ابری بودن و عدم شفافیت آب را اندازه گیری می کند. هرچه آب ابری باشد ، کدورت بیشتر می شود. کدورت در اثر مواد معلق موجود در مایع ایجاد می شود.
تصحیح دمایی اتوماتیک pH چیست؟
تصحیح دمایی اتوماتیک ، که به آن ATC نیز گفته می شود ، به تصحیح انحراف ایجاد شده بدلیل تغییر دما هنگام اندازه گیری pH گفته می شود.
pH اندازه گیری فعالیت یون هیدروژن است و دما بر فعالیت یون تأثیر می گذارد. رابطه دما با فعالیت یون هیدرژن با معادله Nernst محاسبه می شود.
نکته : معادله Nernst : به ازای هر 10 درجه سانتیگراد تغییر دما 0.03pH تغییر در میزان pH واقعی ایجاد می شود .
هدایت الکتریکی (EC) چیست ؟
اندازه گیری هدایت الکتریکی (EC) یک روش برای تعیین میزان یونها در نمونه ها است. وجود یونها در نمونه ها با توجه به بادار بودن امکان هدایت جریان الکتریکی را دارد و با توجه به این خاصیت با اندازه گیری هدایت الکتریکی درجه خلوص و یا وجود یون های معدنی در آب قابل تشخیص است
چرا برای اندازه گیری EC به جبران دمایی نیاز داریم؟
وقتی یک محلول خنک می شود ، یون ها انرژی زیادی ندارند ، بنابراین رسانایی افت می کند و بالعکس در صورتی که میزان یون ها هیچ تغییری نکرده است به همین دلیل همیشه مقدار هدایت الکتریکی (EC) در مای مشخص گزارش می گردد مثلا 20 یا 25 درجه سانتیگراد. با وجود تصحیح دمایی در اندازه گیری ها همیشه مقدار هدایت الکتریکی در دمای رفرنس نمایش داده میشود و نیازی به رسوندن دمای نمونه به دمای رفرنس نداریم و به طور اتوماتیک میزان هدایت الکتریکی تصحیح می گردد.
آیا می توانم از روش هدایت الکتریکی(EC) برای اندازه گیری شوری در نمونه های غذایی خود استفاده کنم؟
مواد غذایی یک نمونه بسیار پیچیده هستند ،که در آنها ترکیب های زیادی وجود دارد که می تواند بر تعداد کل یون های موجود در نمونه تاثیر بگذارد. ما توصیه می کنیم برای اندازه گیری شوری نمونه های غذایی خود ،از یک روش تیتراسیون نمک استفاده کنید.
تفاوت فتومترهای پرتابل با چکر چیست ؟
فتومترها دارای قابلیت CAL CHK هستند و امکان کالیبراسیون را با استفاده از سل های استاندارد Hanna دارند.
در صورتی که چکرها قابلیت کالیبراسیون ندارند.
برخی از فتومترهای پرتابل توانایی اندازه گیری چند پارامتر را دارند در صورتیکه چکرها فقط یک پارامتر را اندازه گیری می کنند.
تفاوت شوری سنج قلمی و رفرکتومتر شوری چیست ؟
تفاوت شوری سنج قلمی و رفرکتومتر شوری در روش اندازه گیری است. رفرکتومتر با اندازه گیری ضریب شکست و شوری سنج قلمی با اندازه گیری هدایت الکتریکی ، شوری را محاسبه می کند.
چگونه از صحت کارکرد دستگاه کنداکتیوی متر ( EC متر ) مطمئن شویم؟
با استفاده از محلول های استاندارد کالیبراسیون متناسب با رنج اندازه گیری دستگاه ، دستگاه هدایت سنج را کالیبره نموده و از صحت کارکرد و تنظیم بودن دستگاه مطمئن شویم.
تبدیل هدایت الکتریکی ( EC ) به TDS چگونه است ؟
برای اندازه گیری TDS می توان وزن مشخصی از آب را تبخیر نموده و وزن با قیمانده را پس از تبخیر اندازه گرفت.
ولی به دلیل زمان بر بودن این تست ، عموما از تبدیل هدایت الکتریکی به TDS استفاده می شودکه با استفاده از فرمول زیر محاسبه می گردد.
TDS (ppm)= a * EC
که ضریب a عددی است بین 0.5 تا 0.7 و به نوع نمونه و اقلیم بستگی دارد.
تفاوت TDS و سختی چیست ؟
در خیلی از مواقع اشتباها از واژه سختی به جای TDS استفاده می شود. سختی آب درواقع میزان سختی کربنات کلسیم caco3 موجود درآب است ولی TDS به کل ذرات حل شده در آب اطلاق می شود که شامل کلیه نمک ها و یون های موجود در آب می باشد.
کالیبراسیون دستگاه pH متر چه زمانی انجام شود؟
یکی از سوالات متداول توسط بسیاری از کاربران ، این است که هر چند روز باید دستگاه پی اچ متر خود را کالیبره کنم ، که این موضوع به دقتی که کاربر از دستگاه انتظار دارد بستگی دارد به طور مثال در برخی از صنایع همانند داروسازی و صنایع غذایی کالیبراسیون دستگاه روزانه انجام می شود . نهایتا توصیه می گردد کالیبراسیون دستگاه پی اچ متر هفته ای یک بار انجام گردد.
آیا تست آب آکواریوم مهم است ؟
جهت نگهداری موجود زنده اعم از گیاه یا آبزی در آکواریوم کنترل پارامترهای آب ، و ایجاد محیط سالم جهت زندگی موجود زنده امری ضروری است. آکواریوم های متفاوت بسته به نوع آبزی موجود در آکواریوم به پارامترهای خاص خود نیاز دارند.
ممبران (غشا) الکترود دستگاه اکسیژن متر تا چه مدت کار می کند؟
زمان کارکرد ممبران دستگاه اکسیژن متر وابسته به میزان استفاده از آن ، و محیطی کاری آن است . به طور متوسط هر ممبران 6 ماه تا 1 سال به طور مفید کار می کند.
چگونه از ممبران ( غشاء) الکترود دستگاه DO متر ( اکسیژن متر) نگهداری کنیم؟
برای بالابردن طول عمر مفید غشاء الکترود DO موارد زیر را رعایت کنیم
- از برخورد با اجسام تیز و سطوح مختلف خودداری کنیم.
- بعد از هر بار استفاده غشاء با آب مقطر شستشو داده شود تا ذرات چسبیده به بدنه پاک شوند.
- هنگام تعویض الکترولیت ممبران ، داخل و بیرون ممبران را به طور کامل با آب مقطر شستشو دهیم.
روش کالیبراسیون اکسیژن مترهای کمپانی HANNA به چه صورت است ؟
کالیبراسیون اکسیژن متر ( DO متر) های کمپانی Hanna Instrument اغلب در دو نقطه انجام می گیرد.
نقطه صفر و نقطه صد در صد
برای کالیبراسیون نقطه صفر ،می بایست از محلول کالیبراسیون HI7041S استفاده شود.
برای کالیبراسیون صد در صد ،از اکسیژن موجود در اتمسفر استفاده می شود.
بدین صورت که الکترود را در هوای آزاد نگه میداریم.
لطفا در صورت نبودن پاسخ سوال مورد نظرتان در قسمت سوالات متداول ، جهت مشاوره و دریافت پاسخ سوال با کارشناسان مجرب شرکت ستاره عرش آریا ، تماس بگیرید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.